Geloof het of niet, vandaag is het Warmetruiendag

Vrijdag 11 februari is officieel de internationale Warmetruiendag en ieder jaar melden alleen al in Nederland honderdduizenden mensen zich aan om mee te doen.

Overigens heeft deze ludieke dag een heel serieuze ondertoon. Het draait allemaal rond om de bewustwording over de hoeveelheid CO2 die je bespaart wanneer je in het hele stookseizoen de verwarming een graadje lager zet.

Kortom, vandaag is het motto: ‘Zet die verwarming lager en trek een extra warme trui aan’. Doe je mee, dan word je opgeroepen om jouw persoonlijke truienverhaal te delen op social media, zodat zoveel mensen ook meegaan doen. Natuurlijk niet alleen vandaag, maar liever de hele herfst en winter en vroege voorjaar.

Overigens ben je niet de enige, want Warmetruiendag wordt al 16 jaar gevierd. Inmiddels hebben al zo’n drie miljoen Nederlanders meegedaan en bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld Koning Willem-Alexander, de NS, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Universiteit van Maastricht, gemeente Haarlem, (basis)scholen in het hele land en vele vele anderen. En zelfs in het buitenland doen mensen mee: president Obama trok in het Witte Huis zijn trui aan voor Warmetruiendag!

In Nederland wordt de dag onder de aandacht gebracht door het Klimaatverbond. Meer informatie, verhalen en achtergrond kun je vinden op de website www.warmetruiendag.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter