Burgemeester Gouda roept cyberagenten op

Gouda

In navolging van veel gemeenten in Nederland roept ook burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda jonge inwoners tussen de 8 en 12 jaar op mee te doen aan de gratis online game Hackshield, om te leren bewust om te gaan met internet.

De burgemeester laat in een reactie weten veel waarde te hechten aan de online veiligheid van kinderen en daarom graag samenwerkt met de politie en Hackshield om dit spel onder de aandacht te brengen.

Kinderen brengen steeds meer tijd online door, maar zijn zich niet altijd bewust van de gevaren die ze hierbij lopen. Door kinderen tot Junior Cyber Agent te benoemen wordt spelenderwijs geleerd hoe doortrapt criminelen te werk kunnen gaan en hoe je jezelf, maar ook anderen hiertegen beschermt.

Eerder deed ook de burgemeester van Waddinxveen dezelfde oproep, met groot succes. Of ook de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat volgen is onbekend.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter