IVN Ijssel en Gouwe organiseert een vogelexcursie voor jong en oud

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Op zaterdagochtend 5 maart gaan we op zoek naar de grutto. Na hun overwintering in Zuid Afrika verzamelen zij zich in voedselrijke gebiedjes zoals ‘t Weegje (tussen Gouda en Waddinxveen in). Je kunt ze met honderden zien foerageren. Een prachtig gezicht! En als dan het zonnetje schijnt en het gri-wie-to gr-wie-to klinkt, is onze excursie geslaagd. Onze cursusleiders Ysbrand Swart en Judith Roth vertellen ons meer over de leefwijze en gewoontes van deze mooie weidevogel.

We verzamelen om 10 uur bij Het Praathuis, ‘t Weegje 4, Waddinxveen. De excursie duurt ongeveer twee uur. Vooraf opgeven is verplicht. Dit doe u via  grutto@ivn-ijsselengouwe.nl

Tip: neem uw verrekijker mee en trek waterdicht schoeisel aan. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter