Wethouder slaat plank mis met tweet over luchtkwaliteit

In een ongelukkige tweet over de luchtkwaliteit in Zuid-Holland complimenteert wethouder Dirk Jan Knol niet alleen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ophalen van afval in de gemeente, maar ook inwoners. Knol deelde op zijn twitteraccount een kaartje waarop Bodegraven-Reeuwijk op de vierde plaats staat voor wat betreft de gemiddelde stikstofdioxide concentratie in 2021. Stikstofdioxide is een sterkvervuilende uitlaatgas.

Een veel gehoorde reactie is de enigszins cynische vraag of de wethouder het verschil niet weet tussen zwerfafval en uitlaatgassen. Verder vraagt men zich af hoe dit zit met een gemeente die naast de A12 ligt én ook het vliegverkeer boven de gemeente roept vraagtekens op.VVD-minister Christianne van der Wal maakte deze week juist bekend dat de stikstofuitstoot onder meer eerst massaal omlaag moet, wil de overheid tegemoet gaan komen aan de woningbouwambitie die onder meer in Zuid-Holland bestaat.

In een artikel in de Telegraaf reageerde de Neprom verontrust op dit bericht, door te stellen dat de nieuwe stikstofkaart en het hierbij optellen van geluid zou betekenen dat de woningbouw nagenoeg op slot gaat de komende jaren.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp