Spijkerbroeken een tweede kans bij De Goudse Waarden

Vandaag was Peter van Dijk, voorzitter van het college van bestuur van De Goudse Waarden, te gast bij het radioprogramma West Wordt Wakker van Omroep West. Van Dijk kwam vertellen over de inzamelingsactie van oude spijkersbroeken voor een betere toekomst. De broeken worden ingezameld om te kunnen recyclen tot isolatiemateriaal. Niet alleen de leerlingen maar alle inwoners in de regio worden opgeroepen om mee te doen.

In totaal zijn zo’n 6.000 spijkerbroeken nodig. Die worden versnipperd en hergebruikt voor de renovatie van een nieuwe gevel voor de school. Met de inzamelingsactie wil de school laten zien dat een duurzamere wereld niet alleen bestaat uit zonnepanelen of aardgasloze klimaatregulatie. Ook het hergebruiken van producten om zo grondstoffen en het milieu te besparen hoort daarbij.

Het gesprek met Peter van Dijk is terug te luisteren via de link https://www.omroepwest.nl/…/west-wordt-wakker/270393117#omroepwest

De spijkerbroeken kunnen worden ingeleverd tot 15 maart een spijkerbroek inlevert. In ruil daarvoor ontvang je een lot voor de grote online loterij tijdens de duurzaamheids-hackaton op De Goudse Waarden op 31 maart.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp