Vaccinatielocaties voortaan vier dagen open

Regio – De vaccinatielocaties zijn vanaf zondag 13 februari niet meer alle dagen open. De vaccinatielocaties zijn vanaf volgende week alleen open van woensdag tot en met zaterdag. Op woensdag tot en met vrijdag zijn de locaties open van 8.00 tot 15.30 en op zaterdag van 9.00 tot 16.30. De reden dat de locaties een aantal dagen dicht gaan, is omdat het rustig is op de locaties. 

Het is nog steeds mogelijk om, op de dagen dat de locaties open zijn, zonder afspraak langs te komen voor een eerste, tweede of boosterprik. Ook ouders met kind tussen 5 en 11 jaar kunnen zonder afspraak langskomen voor een prik, bij voorkeur op woensdagmiddag of op zaterdag.

Pop-up vaccinatielocaties
Nu het rustiger wordt op de vaccinatielocaties, heeft het team meer ruimte om de wijken in te gaan. Daarom neemt het aantal pop-up vaccinatielocaties toe. Je kunt zonder afspraak op deze locaties terecht voor een eerste, tweede of boostervaccinatie met het Pfizer-vaccin. 

In de Krimpenerwaard komt de GGD op 16 en 23 februari naar Lekkerkerk en Schoonhoven. In overleg met gemeenten wordt soms gekozen voor het gemeentehuis als priklocatie. Dat is in Roelofarendsveen op 16, 23 en 2 maart, in Voorschoten op 18 en 25 februari en in Alphen aan den Rijn op 19 en 26 februari, 5 en 12, 19 en 26 maart. Verder gaat het mobiele vaccinatieteam naar Boskoop, Woubrugge, Koudekerk aan den Rijn, Bodegraven, Waddinxveen, Hazerswoude, Katwijk en drie priklocaties in Leiden. Op de website www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona vind je meer informatie over adressen, data en tijdstippen.

Testen
De afgelopen week is het aantal testen bij de GGD-teststraten bij inwoners van onze regio met 10% gedaald. Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is wel gestegen; van 57,3% naar 62,7%.

Cijfers regio Hollands Midden
Op dit moment heeft 86% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 5 hebben 364.917 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op  www.eengezonderhollandsmidden.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp