Moeizame herstart voor VSTS

Na een lange periode geen volleybal te hebben aangeraakt en gezien mochten de dames weer eens een potje gaan spelen, voor het echie, na ongeveer twee weken te hebben getraind met een volwaardig team. De dames en coach Strang waren blij dat ze weer het veld in mochten voor een echte wedstrijd maar helaas was er deze middag nog geen gewenst resultaat op te merken in punten of enig wedstrijdritme.

We mochten aantreden tegen VV Utrecht dames 3, waar in de Galgenwaard destijds met 1-3 werd gewonnen, van deze lange dames. Terpstra begon de wedstrijd op de spelverdeling, Perotti als diagonaal, Florie en Hogenelst (viel in vanwege een coronabesmetting bij Hazelaar) op het midden, Sabovic als vertrouwde libero, van Wijngaarden en Termorshuizen als passer/lopers. Ook was Donna Sluijs weer toegevoegd aan de selectie om de afwezige Peeters te vervangen en dat was geen overbodige luxe deze middag.
 

De dames startten fel en enthousiast, al waren er duidelijk nog wat zenuwen in het spel
Er werd goed geserveerd waardoor VSTS een lichte voorsprong kon opbouwen, maar daarna kreeg VSTS ook een serviceserie tegen waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. En zo ging het de eerste set gelijk op tot het einde. Het kwartje viel helaas richting Utrechtse zijde, die zo de eerste set wonnen met 24-26.

Daarna leek VSTS toch aangedaan door dat setverlies en leek het meer tegen zichzelf te volleyballen dan tegen de tegenstander die middag. Veel onnodige fouten aan Bodegraafse zijde zorgde ervoor dat Utrecht comfortabel en vrijuit kon spelen wat resulteerde in vele punten voor hen en zo ook de tweede set een gemakkelijke prooi was en uiteindelijk in 17-25 eindigde. 

De derde set werd er weer met meer overtuiging gespeeld door VSTS. Sluijs werd goed ingezet waardoor van Wijngaarden doorschoof naar de diagonaal die zo haar puntjes mee kon pakken. Ook Steffi van den Berg wisselde deze wedstrijd Terpstra af en deed dit niet onverdienstelijk. Maar ook met deze wisselingen kon er geen vuist gemaakt worden en werd ook set drie en helaas set vier verloren met 18-25 en 15-25. Deze duidelijke setstanden lieten zien dat VSTS nog niet in de buurt kwam van haar oorspronkelijke vorm, voor de lockdown. 

We gaan weer een week hard trainen en mogen dan volgende week afreizen naar Driebruggen, waar DVC de tegenstander is om 18:00uur in Dorphuis Custwijck, waar we oud VSTS speelster Jacky van Dam weer treffen in deze derby.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp