Lijst 10 en frisse poster voor #mijnklimaatpartij     

                

Het centraal stembureau heeft lijst 10 toegewezen aan #mijnklimaatpartij. Nu het lijstnummer bekend is heeft mijnklimaatpartij ook het affiche gepresenteerd waarmee het de verkiezingen ingaat: het is een poster met frisse kleuren en een jeugdige dynamische uitstraling. Dit is het effect van de vele jonge mensen die hoog op de lijst staan, waaronder de scholieren Jette Harmsma (17) en Linge Hoevenaars (18).

De uitstraling past ook bij de frisse open houding die de partij wil hebben. Lijsttrekker Martien Kromwijk: “Er is meer kennis en deskundigheid in de dorpen en bij de bewoners dan op het gemeentehuis, en daar moeten we het ook nog betalen. Dus gebruik die deskundigheid meer, dat scheelt ook in de enorme schuldenlast van de gemeente, die we niet moeten doorgeven aan de volgende generaties.” Als voorbeeld noemt hij het oplossen van de problemen met de WKO warmte installatie op Weideveld. “Dat zouden juist ambassadeurs van de nieuwe klimaat-aanpak moeten zijn – heel frustrerend hoe de problemen daar maar voortduren.”

mijnklimaatpartij gaat de kennis en inzet van de bewoners juist opzoeken, en met hen verandering organiseren. Voorzitter Bram Tack: “Dat blijven we 8 jaar lang doen, ieder seizoen weer een meet up, waar iedereen aan mee kan doen. Samen plannen maken en in actie komen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Bijvoorbeeld bomen planten, hups voor elektrische deelauto’s, ruilen en hergebruik, schoolmoestuinen of vegetarischer menukaarten – we gaan er allemaal mee aan de slag, sámen.” De eerste meet up over bomen planten is op 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles in Reeuwijk Brug.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp