Korfbalcompetitie weer van start met publiek en punten

Sinds de laatste coronaversoepelingen zijn competitiewedstrijden weer mogelijk, en zo gingen afgelopen zaterdag alle wedstrijdkorfbalcompetities – al dan niet in aangepaste vorm – weer van start. In het geval van de Vriendenschaar-selectie betekent die aangepaste vorm het volgende: de “oude” zaalpoules zijn in tweeën gesplitst, waardoor nu tot einde zaal (zo begin april) nog zes wedstrijden tegen drie verschillende tegenstanders gespeeld worden.

Voor Vriendenschaar 1 volgen, als zij op plek 1 dan wel 2 eindigen, dan nog promotiewedstrijden (één uit en één thuis) tegen respectievelijk de nummers 2 en 1 uit de andere poule. In de poule van Vriendenschaar 2 zullen alleen de twee nummers 1 uit beide – nu opgesplitste – poules het nog tegen elkaar opnemen voor promotie.

Afgelopen zaterdag werd in ieder geval afgetrapt met twee “gewone” poulewedstrijden, in de vertrouwde Sporthoeve, tegen Viking. Vriendenschaar 2 had nog wat goed te maken: vorige keer verloren zij onnodig van Viking 2. Zij wonnen nu met 17-12.

Vriendenschaar 1 verspilde in een eerdere wedstrijd tegen Viking geen punten, en ging zo niet met revanchegevoelens, maar wel degelijk met strijdlust de wedstrijd in. In de basis startte speelster uit de A1 Julianne Kersseboom op de plek van Merel van Wensveen, die al jaren in Vriendenschaar 1 speelt, maar nu geblesseerd is.

De beginfase van de wedstrijd was aftasten. Er werden wat onnodige tegengoals doorgelaten. Gelukkig werden er uiteindelijk ook genoeg goals gemaakt. Met rust stond de thuisploeg 12-5 voor. Na rust werd nog een aantal mooie aanvallen neergezet, maar het scoren ging wel wat moeizamer. Dit gold gelukkig ook voor de tegenstander, mede door het goede verdedigwerk van de Bodegravers, waardoor Vriendenschaar 1 alsnog met een mooie 20-10 wist te winnen.

Zoals men ook wel zegt: een goed begin is het halve werk! Op naar de volgende vijf wedstrijden.