Prachtig affiche: Rohda’76 – Bodegraven

Bodegraven

Een prachtig affiche, de herstart van de competitie op zaterdag 12 februari: Rohda’76-Bodegraven. Een heuse derby waarbij de twee ploegen strijden om hetzelfde belang, namelijk de staartploegen op afstand houden. Tegelijkertijd probeert Rohda’76 aan te haken bij de middenmoot. De thuisploeg verzamelde tot nu toe acht punten en bezet de achtste plaats, Bodegraven sprokkelde er zes bij elkaar en staat tiende op de ranglijst.

In competitieverband wist Rohda’76 nog nooit te winnen van de roodhemden die bij de onderlinge confrontaties regelmatig boven zichzelf uitstijgen. Rohda’76-trainer Arjen Linstra kijkt uit naar de dorpsstrijd. Hij verwacht dat zijn elftal het spel gaat maken, maar tevens waakzaam moet blijven voor de tegenaanval. Dat vraagt om veel concentratie en loopvermogen. ,,We staan er conditioneel goed op. Ik heb er veel vertrouwen en zin in,’’ bekent de oefenmeester uit Koudekerk. Hij zag zijn elftal in de achterliggende weken zelfvertrouwen tanken (5-0 tegen SJZ en 4-1 tegen WDS), maar moest afgelopen zaterdag wegens coronagevallen de oefenwedstrijd tegen Floreant afblazen. ,,We wilden geen risico nemen. De gezondheid van de spelers staat voorop,’’ meent Linstra. Hij hoopt dat het herstel van de besmette spelers voorspoedig verloopt.

Scheidsrechter Rodenburg zet de 22 spelers om 14.30 uur aan het werk.

Archiefbeeld Rohda’76 tegen Bodegraven

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp