Locatie loswal plassengebied lijkt eindelijk gevonden.

Reeuwijk

Na een jarenlange discussie lijkt het college eindelijk een locatie gevonden te hebben waar de loswal voor het Reeuwijkse plassengebied moet gaan komen. Even buiten het dorp (richting Gouda) langs het fietspad. Ideaal is de keuze niet, maar een alternatief kon niet gevonden worden. De fietsersbond liet in een eerdere reactie weten niet blij te zijn met het voorstel. Met zwaar verkeer dat een doorgaande fietsroute doorkruist blijft de verkeersveiligheid ook in de toekomst hier een grote uitdaging.

Het overslagpunt moet er voor gaan zorgen dat zwaar bouwverkeer niet langer het plassengebied in rijdt, maar dat vrachten worden overgeladen op boten. Samen met omwonenden, toekomstige gebruikers, verkeerskundigen, de roei- en zeilvereniging, fietsersbond en het wijkteam is intensief gekeken naar de inrichting en wijze van gebruik van de loswal. Arriva heeft aangegeven dat de bushalte die op deze locatie ligt opgeheven gaat worden. Die plannen lagen er toch al omdat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van deze halte.

Het voorstel van het College wordt op 9  februari besproken in de commissie ruimte en het volledig ontwerp is hier terug te lezen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter