Judocampagne ‘Gun je kind judo!’ krijgt een vervolg

Om de jongste jeugd nóg meer in beweging te krijgen wordt de campagne ‘Gun je kind judo!’ opnieuw gelanceerd. Dit gebeurt door de Judo Bond Nederland en zijn aangesloten clubs. Het eerdere stramien van 100.000 gratis proeflessen weggeven blijft bestaan. In totaal wordt er opgetrokken met ruim 600 clubs in het land. De actie is heel 2022 geldig. 

Schrikbarende cijfers, máár toch lichtpuntjes 
De cijfers liegen er niet om. Het afgelopen jaar is zowel het aantal bewegende kinderen als het aantal beweegmomenten met 35% drastisch afgenomen. Echter ziet de Judobond ook meer en meer kinderen de weg naar de judosport te vinden. Een goede ontwikkeling! Ex topjudoka Mark Huizinga zegt er het volgende over: “Als geen ander ken ik het belang van bewegen. Niet alleen voor topprestaties, maar ook om je als kind goed te ontwikkelen. Of je nou verlegen bent of niet weet wat je met je energie aan moet: judo helpt! Juist daarom schrik ik zo van deze slechte cijfers. We moeten nú zorgen dat ook deze generatie goed in beweging komt en dat ook blijft. Zodat ze er nu én later van profiteren.” 
 

Judo Bond Nederland en BouwGarant gaan samen voor een gezonde jeugd 
Judo is bij uitstek geschikt om vanaf erg jonge leeftijd te beoefenen. Het is niet persé een doel om een top judoka te worden, maar juist om vertrouwd te raken met anderen, met jezelf, met mogelijkheden van je lichaam en met het veilig vallen en stoeien. De motorische en mentale ontwikkelingen staan voorop. 

Rob de Groot, directeur van BouwGarant vindt ‘Gun je kind judo’ een sympathiek initiatief. “Daag de jeugd uit te gaan sporten om zo te bouwen aan weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Leren van ouders 
In deze vernieuwde campagne worden een aantal situaties uit het dagelijks leven gecombineerd met judo. Om te laten zien welke voordelen het heeft als je kind een judo achtergrond hebt. Dit geeft niet alleen het kind een goed gevoel, maar de ouders net zo goed. In 2022 wordt dit gefaseerd uitgerold en komt het thema ‘veilig rollen en vallen’ als eerste aan bod. 

Makkelijk aan te vragen 
Op de website  www.gunjekindjudo.nl of via de site van  www.chikara-sport.com is alle informatie te vinden en ontdek je welke judoclub in jouw buurt meedoet. De aanvraag is zo geregeld. De actie dit gehele kalenderjaar geldig.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp