Vogelportretten in Café 1640

Foto’s van een vissende reiger, de kop van een turende vale gier en een indringend kijkende uil hangen van woensdag 9 februari tot en met 28 april aan de muur van Café 1640 (het voormalige Schoutenhuis) in Alphen. Deze foto’s maken deel uit van de expositie Vogelportretten in zwart-wit van fotograaf Henk Langerak.

Het is vrij ongebruikelijk dat foto’s van vogels in zwart-wit worden afgedrukt. Henk Langerak zegt daarover: “Vaak  leidt kleur af. Dat is ook bij vogels het geval. De een heeft een bont verenkleed, de ander is vaal omdat ie niet te veel wil opvallen als hij op jacht gaat. Hang je dat naast elkaar, dan overstemt de ene foto de andere. Nu ziet elke foto er eender uit en krijgen ze allemaal even veel aandacht. En omdat het portretten zijn valt er veel meer de nadruk op het karakteristieke van de koppen”.
De geëxposeerde foto’s vormen een selectie uit een grotere serie die te zien is op de website https://henklangerak.nl/blackbirds.
Henk Langerak deed eerder mee aan zes groepsexposities in Café 1640, toen nog Schoutenhuis. Het is hier nu zijn zevende solo-expositie. De eerste keer was in 2008 met een serie portretten die in China waren gemaakt. daarna liet hij nog o.a. foto’s zien van slapende mensen in diverse landen, exposeerde hij Wild life foto’s uit Namibië en toonde hij een combinatie van fotograferende mensen en bloembollen uit De Keukenhof.  

Langerak bracht eerder twee fotoboeken uit: Gezichten van China en Dansen met de gordijnen open over de jeugdsociëteit Club 66. Samen met Rob IJsselstein maakte hij in 2012 het fotoboek Kijk, Alphen.

Over Henk Langerak
Henk Langerak is fotografisch autodidact. Hij is lid van de fotoclub Alphoto in Alphen aan den Rijn. Langerak fotografeert sinds zijn 14e. Hij publiceerde foto’s in o.a. Ouders van Nu, de Gelderlander, Expressen (Zweden), Milieu Actief, Hitweek, AD Groene Hart, Computer Idee, In Beeld, Camera Pixo, SHUTR, Fotografie, Seniorweb, NZPhotographer (Nieuw Zeeland), Focus en Zoom.

Over het Café 1640:
Het Café 1640 is een lunchroom die is gevestigd in een van de oudste panden van Alphen aan den Rijn. De bediening in handen van mensen met een verstandelijke beperking. De lunchroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 16 uur.
Adres: Julianastraat 4, 2405 CH Alphen aan den Rijn, tel 0172-495566

Samenvatting:
Foto-expositie Henk Langerak: Vogelportretten in zwart-wit
In het Café 1640, Julianastraat 4, Alphen aan den Rijn tijdens de openingsuren van de lunchroom.
9 februari – 28 april

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp