Klimaatboom voor scholen en op parkeerplaats bedrijven      

Reeuwijk

Alle scholen krijgen een klimaatboom om op of bij de speelplaats te planten. Aan bedrijven wordt gevraagd tenminste één parkeerplaats op te heffen en daar een boom te planten, waarmee ook wordt aangemoedigd met fiets of openbaar vervoer naar het werk te gaan, of meer thuis te werken. Met deze ideeën gaat #mijnklimaatpartij de eerste seizoen meet up in. De meet up is op 5 maart om 10.30 uur in het Huis van Alles van Reeuwijk Brug.

De eerste meet up van de klimaatbeweging gaat over het planten van extra bomen om de opwarming van de aarde te beperken. Bomen slaan CO2 op, en zijn daarom een effectieve maatregel. Bij de meet up van 5 maart kunnen alle inwoners en bedrijven van de gemeente meedenken over hoe en waar de 200.000 extra bomen te planten die we tot 2030 tenminste nodig hebben binnen onze gemeentegrenzen. Dit aantal is afgeleid van het nationaal bomenplan. Voor zo veel bomen is binnen onze gemeente ook 73 hectare grond nodig.

Foto van Esther Wagensveld Fotografie

Voor de meet up over bomen planten heeft #mijnklimaatpartij ook een bomendeskundige uitgenodigd om aan te moedigen dat de keuzes ook een goed effect zullen hebben op het klimaat. De keuzes worden na de meet up verder in de praktijk gebracht: #mijnklimaatpartij wil geen woorden, maar vooral daden! Voor sommige keuzes is ook medewerking van de gemeente nodig, daarom doet de partij op 16 maart ook mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

#mijnklimaatpartij vraagt geen contributie, maar vrijwillige donaties worden dit jaar besteed aan extra bomen. De partij doneert zelf de eerste 100 bomen.  De 1e klimaatboom zal tijdens de meet up op 5 maart worden overhandigd aan “klimaatburgemeester” van Reeuwijk-Bodegraven Robèrt Smits.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp