Voortaan komt de Boska kaasschaaf van een hofleverancier

Bodegraven

Vandaag reikte de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Van Heijningen, het predicaat Hofleverancier uit aan het Bodegraafse bedrijf Boska. Bos Kaasgereedschappen, ooit begonnen als ijzersmid, bestaat 125 jaar en dat is opnieuw een mijlpaal voor deze inmiddels wereldspeler op het gebied van kaasgereedschappen.

Bron foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en samen met het predicaat Koninklijk (1806) één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Hofleverancier word je overigens niet zomaar. In de regel wordt het recht om je zo te te noemen toegekend voor een periode van 25 jaar. De toekenning zelf vindt plaats bij Koninklijke beschikking en vaak gebeurt dit bij een 100, 125 of 150-jarige jubileum. Het bedrijf moet minimaal 100 jaar oud zijn, toonaangevend in de branche én de ondernemers moeten van onbesproken gedrag zijn.

Op dit moment mogen zo’n 500 bedrijven zich Hofleverancier noemen. Het is dus nogal wat wanneer je voortaan het Koninklijk Hofleverancierswapen boven je deur mag hangen en Boska is er vooraan één van hen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp