Programma #mijnklimaatpartij: bomen planten en actie

#mijnklimaatpartij heeft een gloednieuwe website gelanceerd met daarop ook het programma. Wat opvalt: de partij komt direct met actie. De partij begint dit jaar gelijk met het planten van bomen, véél bomen. Voor wie mee wil doen vraagt de partij geen contributie of lidmaatschap, maar een vrijwillige donatie, die dit jaar geheel wordt besteed aan het planten van bomen, omdat die veel CO2 opnemen en zo goed helpen tegen de opwarming van de aarde. #mijnklimaatpartij schenkt zelf al de eerste 100 bomen.

#mijnklimaatpartij doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, maar profileert zich vooral als een partij voor klimaatactie. In het programma wordt de belofte herhaald om de komende 8 jaar ieder seizoen een meet up te organiseren met inwoners en bedrijven in de dorpen. Zo wil #mijnklimaatpartij vooral een brede beweging worden waar veel mensen aan meedoen. Vriendelijk, uitnodigend maar vasthoudend. Voorzitter Bram Tack: “Mensen hoeven niet bang thuis te zitten, in paniek wat ze móeten doen, of angstig voor hun koopkracht. Wij bieden de kans om aan te sluiten met simpele acties dicht bij huis”.

Als voorbeeld noemt #mijnklimaatpartij naast bomen planten ook elektrische deelauto’s, verbieden van kunstmest, uitstrooien van olivijn en schoolmoestuinen. Op de website www.mijnklimaatpartij.nl kunnen ook suggesties voor andere acties worden gegeven, zoals meer vegetarische menukaarten, ruilen en delen van spullen of een warmtenet uit de koelwarmte van bedrijven.

Het programma van #mijnklimaatpartij verbindt de energie van de scholierenstakingen voor klimaat tot grootouders die zich zorgen maken over hoe we de aarde doorgeven aan volgende generaties. Daarbij hoort ook dat de gemeente financieel gezond moet worden om geen schulden door te schuiven naar volgende generaties. Verder toetst te partij of voorstellen bijdragen aan het geluk, het sociaal samenleven en een goede start voor kinderen. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp