Na de winterse kerstsfeer, nu natuurbeheer in de etalage bij Kijk@deKruif

De kerstetalage van Kijk@deKruif, de opticien op de Miereakker in Reeuwijk-Brug, was immens populair en binnen een paar dagen een begrip. Tientallen kinderen kwamen langs om een kijkje te nemen en veel oudere inwoners maakten ‘s avonds nog snel een ommetje om even de kerstsfeer te proeven.

Judith en Maarten de Kruif hebben inmiddels de smaak te pakken. Vandaag richtte Heidi Looy van Natuurlijk Heidi opnieuw een thema-etalage in voor de bevlogen ondernemers, die graag laten zien dat ze ook maatschappelijk verbonden zijn met de inwoners van Reeuwijk-Brug.

“Als mensen zijn wij persoonlijk erg betrokken bij de natuur en we vonden het leuk om een stukje Reeuwijk, het plassengebied, in onze etalage te halen”, legt Judith uit “We bewonderen wat Heidi doet voor het natuurbeheer, zoals de eenden korven. Op deze manier laten we dit graag zien.

Maarten vult haar aan en benadrukt dat ze als ondernemer graag samenwerken met anderen en daarnaast gewoon van gekke dingen houden. Een spraakmakende etalage hoort daar ook bij.

Overigens is het echtpaar niet bang voor de controverse. “Integendeel”, laat Maarten weten. “We vinden het belangrijk dat er ruimte is voor het gesprek, bekijk het eens van de andere kant”. Als ondernemers staat het echtpaar midden in het dorpsleven en goed natuurbeheer is onlosmakelijk verbonden met een gezond plassengebied.

Overigens breidt de opticien binnenkort zijn assortiment uit met verrekijkers. Niet voor niets ook een optisch product en er is veel vraag naar. Vooral door wandelaars. Bovendien is er niemand in de omgeving die verrekijkers aanbiedt en dus snijdt het mes aan twee kanten. Een etalage met informatie over natuurbeheer en verrekijkers om lekker de natuur in te gaan.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp