Voorzichtig herstel merelpopulatie en het meest gezien is opnieuw de huismus

Heb jij ook meegedaan? Dit weekend vond de Nationale Vogeltelling plaats en opnieuw was het weer de oude vertrouwde huismus, die het meest voorkomt in onze tuinen. Ondanks dat de mussenpopulatie sinds de jaren negentig gestaag afneemt.

Op de tweede plaats staat de koolmees. Gevolgd door de merel, die dit jaar weer wat meer in de tuinen wordt gezien. Na de uitbraak van het usutu-virus in 2016 daalde het aantal merels in de afgelopen jaren met zo’n 30 %. Toch lijkt zich een voorzichtig herstel af te tekenen.

De Nationale Vogeltelling is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Vogelbescherming Nederland. Vogelliefhebbers worden gevraagd een half uurtje in hun tuin te tellen en het resultaat door te geven. Ruim 146.000 deelnemers deden dit weekend mee en er werden twee miljoen volgens gezien. Een mooie resultaat volgens de vogelbescherming. Door de harde wind en het milde winterweer zijn er minder vogels.

Overigens kan er nog tot maandag 12 uur geteld worden. Meer informatie: Nationale Tuinvogeltelling | Vogelbescherming

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp