EditieGroeneHart.nl verrast door enorme hoeveelheid positieve reacties

Het bestuur van EditieGroeneHart.nl is blij verrast door de enorme hoeveelheid positieve steunbetuigingen die ze hebben ontvangen, nadat de coalitiepartijen in de gemeenteraad besloten om het commissariaat voor de media te adviseren de komende vijf jaar de licentie aan BR6 te geven. We balen, vanzelfsprekend, maar tegelijkertijd worden we gebeld, gemaild, geappt en krijgen we zelfs bloemen van inwoners met vooral een duidelijke boodschap: “We begrijpen het ook niet, maar wat er gebeurt ga door!”.”

En zo staan we er zelf ook in. We hebben elkaar even aan zitten kijken met de vraag ‘Wat is er in een week gebeurd?’, maar daarna waren we het snel met elkaar eens”. Het negatieve advies van het CDA, VVD, SGP, CU en GL is voor de omroep een uitdaging om de komende jaren een nog betere en professionelere lokale omroep te zijn. “Uiteindelijk gaat het niet om persoonlijke gevoelens maar om onze inwoners, kijkers, luisteraars en lezers!

“Dat politiek een onvoorspelbaar proces is, bleek afgelopen woensdagavond tijdens de gemeenteraad. Werden er in de commissievergadering vorige week nog grote vraagtekens bij de deskundigheid en houdbaarheid van het adviesrapport gezet, een week later lagen de kaarten als donderslag bij heldere hemel ineens anders.

“De verkiezingen komen eraan en dan spelen er ineens rare sentimenten. Een van de leukste reacties was “Wees een goudvis”, kortom kijk niet achterom, maar vooruit. “En dat doen we!”, is het gevoel binnen het hele team van vrijwilligers van EditieGroeneHart.nl. Het bestuur van EDGH.nl is blij dat binnen de coalitie GroenLinks zijn nek heeft uitgestoken met een motie waarin het college een stok achter de deur krijgt om beide omroepen te blijven bewegen tot samenwerking. “Jammer genoeg heeft BR6 in de media hier al een bom onder gelegd,”, reflecteert het bestuur, “Wij waren vanaf het begin van het proces als enige omroep grote voorstander van samenwerking, dat dit niet lukte is wat ons betreft een gemiste kans”.

Volgens het bestuur liggen er nu wat uitdagingen, maar vooral heel veel nieuwe kansen. “We hebben vanuit de oppositiepartijen D66, PvdA, Lokaal Liberaal en Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk heel veel steun gezien om beide omroepen een kans te geven. Die steun is ons uitgangspunt. Het rapport blijven we eenzijdig en ingewikkeld vinden, maar als we het dan toch moeten citeren: “Naar mening van de commissie volgt EDGH.nl meer de trends en ontwikkelingen en wordt beter in staat geacht interactie en participatie met de inwoners van Bodegraven Reeuwijk in de toekomst vorm te geven, er liggen voor deze omroep kansen om door te groeien naar een mediaorganisatie waar rekening mee gehouden kan worden!”

“Kortom, schiet ons verder maar lek, maar we gaan voor!”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp