Milieustraat: geen toegangsheffing meer, wel reserveren

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Bodegraven – Bij de milieustraat hoeft u sinds 1 januari geen toegangsheffing meer te betalen. Afgelopen jaar betaalde u voor het bezoeken van de milieustraat aan de Portugalweg in Bodegraven. Op die manier betaalden frequente bezoekers meer dan mensen die nauwelijks gebruik maken van de milieustraat. Helaas leidde dat er toe dat er veel minder mensen hun afval wegbrachten. Daarom is na grondige evaluatie besloten om de toegangsheffing niet voort te zetten.

Wat wel blijft, is de noodzaak om vooraf te reserveren. Door te werken met een tijdsslot, is het nooit te druk en hoeft u niet langer te wachten dan nodig is. Het werkt veel beter als de toestroom van mensen met hun afval gereguleerd wordt door het reserveringssysteem. Lange wachtrijen horen hiermee tot het verleden. Dit geldt op dit moment nog sterker, omdat het opgespaarde afval van afgelopen jaar nu massaal wordt ingeleverd en het dus extra druk is.

Wilt u uw afval kwijt? Reserveer dan eerst bij Cyclus uw plekje, via  www.cyclusnv.nl/reserveren-bezoek-milieustraat. U kunt hiervoor ook bellen met Cyclus, via 0182-547500. Met de reservering kunt u weer gratis terecht op de milieustraat. Aan het inleveren van specifiek afval, zoals puin en banden, zijn zoals gebruikelijk nog wel kosten verbonden. Zie voor alle informatie  www.bodegraven-reeuwijk.nl/milieustraat.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp