Pieter Jouke – Laars Lappen

In ‘Laars Lappen’ trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is: “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn.” Zijn associaties zijn geestig en vindingrijk. Pieter linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.

Allergie informatie: De voorstelling bevat: humor, woordspelingen, meta-humor, emotie-opwekkende teksten en mogelijk sporen van een mening en muziek. Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al. ‘GA DIE MAN ZIEN’ … aldus Dolf Jansen.

Pieter Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op tv bij het one-liners gezelschap van ‘ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’.

Willem © Thierry Schut

VRIJDAG 28 JANUARI 2022

CABARET

AANVANG 20.30 uur

ENTREE € 10,00*

*De voorstelling van Pieter Jouke is verplaatst van vorig seizoen. Tickets blijven geldig en tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Het Evertshuis steunt het Nationaal Theaterweekend, dat van 28 t/m 30 jan 2022 zou plaatsvinden in meer dan 200 theaters in Nederland. Door de onzekerheid omtrent de coronamaatregelen is het weekend beperkter dan ‘normaal’. Voor meer info ga naar:  www.nationaaltheaterweekend.nl

RECENSIES

‘In het hoofd van Pieter Jouke moet het een chaotische, wonderlijke boel zijn.’ en ‘… grappen schrijven kan hij zeker’. Volkskrant

Alsof hij de grens tussen cabaret, toneel en literatuur opzoekt’  en ‘redeneren en argumenteren, dat is de kracht van dit virtuoze en innemende optreden’.  Theaterkrant ****

‘… Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn.’ ‘… zijn associaties zijn geestig en vindingrijk.’  NRC

‘Hij is briljant … zorg dat je er bij bent … mis het niet’. Daniël Arends (cabaretier)

Foto: Thierry Schut

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp