Winnaars Ondernemersprijs Midden-Holland bekend

Tijdens de livestream die door de coronamaatregelen in de plaats kwam van het gebruikelijke event in de grote zaal van de Goudse Schouwburg, werden Mulder Mode, Melkveebedrijf Oostdam en Vergeer Holland uitgeroepen tot de winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland.

Mulder Mode uit Waddinxveen is de winnaar in de categorie Detailhandel & Horeca waarin zij het opnamen tegen David’s Gelato uit Gouda en De Zoete Inval uit Bodegraven. Mulder Mode wordt door de jury in haar rapport beschreven als “The Place To Be voor dames- en herenmode, gevestigd op dé hot spot in de sfeervolle nieuwe passage in Waddinxveen”. Het ondernemerschap van broer en zus John en Marion kenmerkt zich, volgens de jury, door durf.

Ook voor David’s Gelato en De Zoete Inval heeft de jury lovende woorden.
“Vakmanschap, sfeer en passie. Dat zijn de aspecten die direct opvallen als je de mooie winkel van David’s Gelato in hartje Gouda binnenstapt. Deze ondernemer gaat voor het maximale en neemt alleen genoegen met het presenteren van het beste ijs”.

“Jurgen en Mariska de Vries van De Zoete Inval zijn creatieve duizendpoten met passie voor alles wat kwaliteit heeft. Alles wordt zorgvuldig voorbereid met maar één doel. Het maken van eerlijk en smaakvol ijs met natuurlijke ingrediënten.”

In de categorie MKB mag Melkveebedrijf Oostdam zich Midden-Holland ondernemer van het jaar 2022 noemen. Domera uit Gouda en Markus & Markus Stroopwafels uit Waddinxveen streden mee om de titel.

Volgens de jury gaan duurzaamheid, innovatie en liefde voor het dier bij Melkveebedrijf Oostdam hand in hand. De familie Oostdam laat zien dat de agrarische sector in Nederland op een hoog niveau staat en dat er voor deze sector een mooie toekomst binnen Nederland mogelijk is. “Alles valt of staat en begint bij de koeien. Wij zijn Koeiofielen”, aldus Jorden Oostdam.

De juryrapporten over Domera en Markus & Markus vermelden; “Idealisme, durf en een vooruitziende blik kan de broers Maarten en Marius niet ontzegd worden. Alleen sluizen en bruggen begrenzen de mogelijkheden waarin zij denken. Domera is toekomstbestendig, maakt niet alleen maatwerk, maar denkt ook na over modulebouw om op te schalen in grote aantallen” en “Bij Markus & Markus staat Kwaliteit heel duidelijk boven Kwantiteit! Zij bevoorraden hun afzetkanalen zelf en houden op die manier van het begin tot het einde de kwaliteit en versheid van hun beroemde wafel onder controle. Er gaat geen kruimel verloren, want ook de overheerlijke snippers worden graag door de klanten geconsumeerd.”

Vergeer Holland uit Reeuwijk is winnaar in de categorie Grootzakelijk. In deze categorie waren ook RetourMatras uit Bodegraven en LC Packaging uit Waddinxveen genomineerd.

“Vergeer Holland staat voor een verantwoorde ketenpartner die wenst in te kopen en te verkopen met een minimale impact op mens, dier en milieu. Een bedrijf dat kan, wil en voorop loopt bij het voldoen aan de steeds strengere voorwaarden die aan de industrie worden gesteld.”

Over RetourMatras schrijft de jury “Werkgelegenheid creëren en maatschappelijke problemen oplossen is lang niet voor iedereen weggelegd. Meedenken in het tekort aan grondstoffen, afval zien als grondstof en vooral doorpakken dat is waar Chico en Nanne met hun RetourMatras voor staan.”  En over en LC Packaging “LC Packaging is niet alleen een bedrijf dat zorg draagt voor een mooie en duurzame verpakking. Het is een bedrijf met inhoud, als het gaat om continuïteit, toekomstgerichtheid en duurzaamheid.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp