Natuurlijk Heidi slaat groot in, het eenden broedseizoen komt eraan

Heidi Looy van de website Natuurlijk Heidi zet zich al jaren in voor het natuurbeheer in en rondom de Reeuwijkse Plassen. Een van haar initiatieven is het plaatsen van eendenkorven.

Belangrijk want wilde eenden blijken hele slordige broeders te zijn. De korven bieden veel bescherming, want niet alleen krijgen broedende eenden nogal eens te maken met zeer onwenselijk gedrag van mannetjeseenden.

Ook de eieren zijn zeer kwetsbaar en een geliefd hapje voor allerlei preditoren. Heidi plaats de korven zelf, maar biedt ze ook te koop aan. Er is veel vraag naar en dit keer heeft ze dan ook groot ingeslagen. Overigens zijn er ook vogelhuisjes te koop.

Meer informatie via de website NatuurlijkHeidi.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp