Horeca Gouda overhandigd symbolisch sleutels

Afgelopen vrijdag overhandigden de Goudse horecaondernemers de sleutels van hun bedrijf aan burgemeester Pieter Verhoeve. Het water staat de ondernemers allang niet meer tot aan de lippen, maar er ver boven. De actie is een noodkreet voor Den Haag.

Er lijkt enige hoop te gloren nu waarschijnlijk de komende persconferentie bekend gaat worden dat de horeca onder strikte voorwaarden weer open mag, maar voor veel gelegenheden is het de vraag of ze het nog wel gaan redden.

De horeca leeft tussen hoop en vrees
“Het is tijd om samen weer de handen in een te slaan en een duidelijk statement te maken op een goede, veilige en sympathieke manier”, was de noodkreet die vrijdag te horen was. “We willen laten zien dat een bruisend centrum niet alleen gezellig, maar ook nodig is,” stelde Lennart van Gastel namens KHN afd. Gouda. “Onze horeca ondernemingen en de cultuursector maken Gouwenaars gelukkig en blij, bieden werk en ontwikkeling voor jongeren en ouderen, zorgen voor kleur op straat en verbinden mensen.

Doel met deze actie is laten zien hoe hoog de nood is en laten zien dat de ondernemers in Gouda alles op alles zetten om hun restaurants op een veilige manier te openen.” 

Naast de sleutelactie hebben veel horeca bedrijven in Gouda een poster met de tekst ‘BINNENKORT TE HUUR’ opgehangen, om aan te geven dat de horecabranche de hoge lasten, zoals huur, niet langer kunnen dragen als er geen inkomsten zijn.

Burgemeester Verhoeve van Gouda liet zijn medeleven duidelijk blijken: “Iedere sleutel zie ik als een symbool van pijn,” zei hij. “Ik hoop met jullie dat jullie snel weer open kunnen.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp