Martien Kromwijk lijsttrekker #mijnklimaatpartij

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Bodegraven-Reeuwijk – Martien Kromwijk is de lijsttrekker voor #mijnklimaatpartij bij de volgende verkiezingen. Hij is aanvoerder van een verder zeer jonge en gevarieerder lijst, die grootouders verbindt met de nieuwe generatie. Een gevarieerde en brede beweging die belooft de komende 8 jaar veel actie te organiseren om de klimaatopwarming te stoppen. Ieder seizoen een nieuwe meet up met inwoners en bedrijven, om concrete resultaten te bereiken.

Lijsttrekker Martien Kromwijk

Mijnklimaatpartij heeft nu de volledige kandidatenlijst bekend gemaakt met 13 namen. Op de lijst staan meer vrouwen dan mannen. Er is een spreiding over de verschillende dorpen, Nieuwerbrug, Reeuwijk en Bodegraven. Het meest opvallend is echter de nieuwe generatie die zich nu actief gaat inzetten. Het was al bekend dat de scholieren Jette Harmsma (17) en Linge Hoevenaars meedoen; zij staan op de 2e en 3e plaats van de lijst. Na hen komt een hele groep 30-ers: Robin Arens (30) is van hen de jongste, maar ook Siona van Boven, Esther Wagensveld en Jennifer Verbaan.

Voorzitter Bram Tack: “Dit laat zien dat de generaties zich nu verenigen omdat het echt héél urgent is ons schrap te zetten tegen de opwarming van de aarde. De jeugd brengt veel enthousiasme en creativiteit. We combineren dit met de ervaring die Martien Kromwijk als lijsttrekker meebrengt. Hij heeft ervaring als lijsttrekker, en is wethouder geweest, waarbij hij liet zien het samenleven in de dorpen goed aan te voelen, kijk naar de dorpsoverleggen, de Huizen van Alles en de dorpsvisies. Gezamenlijk willen we veel bereiken voor het klimaat”. Bram Tack staat zelf ook op de lijst.

Lijstduwer is Peggy Munnikhuis, klimaatactiviste uit Reeuwijk, die op 29 mei een heel programma in der Goudse Schouwbrug organiseert met ondermeer Marianne Minnesma van Urgenda.  


Volledige kandidatenlijst  #mijnklimaatpartij 2022

                     

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp