Sara Vesseur nieuwe directeur Jeugdtheaterhuis

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

De Raad van Toezicht van Stichting Jeugdtheaterhuis heeft Sara Vesseur benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Sara Vesseur volgt Theo Ham op die het Jeugdtheaterhuis in 1991 heeft opgericht en ruim 30 jaar heeft geleid.

Daphne Bergman, voorzitter van de Raad van Toezicht:  “We danken Theo voor zijn enorm bevlogen, ondernemende en creatieve inzet in de afgelopen jaren. We zijn blij dat we met Sara een goede opvolger hebben gevonden. Zij is iemand met passie voor jeugdtheater en educatie en met de juiste kwaliteiten voor deze rol. Wij hebben vertrouwen in een toekomst van het Jeugdtheaterhuis waaraan Sara samen met de medewerkers, de leerlingen en alle andere betrokkenen zal gaan werken.”

Sara Vesseur  |  Foto: Ellen Daniels

Sara Vesseur is oud-leerling en oud-docent van het Jeugdtheaterhuis en is op dit moment werkzaam als programmaleider bij Theater en Filmhuis Dakota in Den Haag. Sara is opgeleid als theaterdocent aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en heeft gewerkt bij verschillende (jeugd)theaters, theatergroepen en culturele instellingen. Sara Vesseur: “Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen bij het Jeugdtheaterhuis. Het is een unieke plek met een sterk artistiek DNA en een bevlogen en geheel eigen werkwijze. Het is een droom om hier te mogen werken. Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk kinderen en jongeren, van allerlei achtergronden, kennis te laten maken met theater.”

Sara zal starten op 15 april 2022. Op 22 februari neemt het Jeugdtheaterhuis afscheid van de huidige directeur Theo Ham tijdens een bijeenkomst voor genodigden.

Over Jeugdtheaterhuis
De missie van het Jeugdtheaterhuis is om kinderen en jongeren te stimuleren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. De centrale organisatie van het Jeugdtheaterhuis is gevestigd in Cultuurhuis Garenspinnerij te Gouda. Van daaruit worden activiteiten verzonnen, ontwikkeld en uitgevoerd in Gouda, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Leiden en Maassluis.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp