SGP-lijsttrekker van den Heuvel ziet kans voor vrouwen

Ook voor SGP Bodegraven-Reeuwijk zijn ‘rentmeesterschap’ over de natuur en duurzaamheid nu speerpunten voor het gemeentebeleid. Vrouwen staan niet op de kandidatenlijst van de partij voor de raadsverkiezing op 16 maart. “Nog niet, maar dat zou ooit kunnen veranderen” benadrukte – samengevat – lijsttrekker mr Jan Leendert van den Heuvel zaterdag 15 januari tijdens een interview door Willem IJdo, politiek redacteur van editiegroenehart.nl, in molen De Arkduif aan de Bodegraafse Overtocht. Hier zijn en worden op zaterdagochtenden in aanloop naar de verkiezing ‘podcasts’ opgenomen: gesprekken met lijsttrekkers die kunnen worden beluisterd via de website van EGH.

De SGP wil een deel van het monumentale Evertshuis behouden als cultureel centrum.

Rentmeesterschap kreeg tot voor kort weinig aandacht binnen de traditioneel christelijke partij. Dit hing samen met haar visie op de aardse werkelijkheid. De wereld zal vergaan en daarna daalt een nieuwe aarde neer vanuit de hemel. Dan heeft het weinig zin je druk te maken over het bestaande. Bovendien heeft de mens de taak en roeping onze huidige planeet te bebouwen. ‘Bewaren’ van de aarde is een ander verhaal, ook qua praktische uitwerking. De draai daar naartoe is gemaakt. Hiermee verdween een belangrijk onderscheid tussen de SGP en de eveneens Bijbels georiënteerde ChristenUnie (CU).

Standpunt op de helling?
Van den Heuvel sluit niet uit dat ook het standpunt ‘geen vrouwen als leiders in staat en maatschappij’ in de toekomst op de helling gaat. Binnen zijn partij heeft hij het imago van een realist. Dit komt hem van pas bij de uitoefening van het wethouderschap, waarvoor hij namens de SGP kandidaat is.

Bij het interview werd vernomen dat er nog weinig schot zit in de plannen om het Evertshuis gedeeltelijk te vullen met koopappartementen, dit op aangeven van fractiegenoot in de gemeenteraad Johannes Mattiesing. Het belang van deze accommodatie als cultureel centrum staat voor lijsttrekker Van den Heuvel echter buiten kijf. In het neerstrijken van biefstukrestaurant Loetje aan de rand van de Reeuwijkse Plassen en bij de Breevaart had de SGP-politicus een aandeel als lid van het College van burgemeester en wethouders.

Vaccinatie
Zeker niet algemeen binnen de SGP is Van den Heuvels keus vóór vaccinatie tegen covid 19/corona. Kopvrouw van de lokale CU-lijst, Els Oliwkiewicz, is zaterdag 22 januari Willem IJdo’s gast in De Arkduif. Voor 29 januari is Remco Tijssen van Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk (BB-R) geboekt. De podcasts zijn doorgaans vanaf de dag na opname te volgen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp