Sport en preventie, denk en bepaal jij mee?

In 2020 is het lokale sportakkoord gestart en in 2021 volgde het preventieakkoord in Bodegraven-Reeuwijk. Twee stuurgroepen die zich binnen de gemeente in zetten om meer te kunnen betekenen bij sport- en preventief gerelateerde onderwerpen.

Voor beide groepen zoeken wij inwoners en/of partijen die mee willen denken en mogelijk ook willen helpen in de uitvoering van de innovatieve ideeën. Kom jij er bij? Leuk!

Leefstijlakkoord
Het sport- en preventieakkoord samen vormen het ‘leefstijlakkoord’. Twee verschillende akkoorden, met veel overlap, maar ieder met een afzonderlijk budget. “Voor beide akkoorden zijn vooraf doelstellingen bepaalt. Deze doelen zijn opgesteld door inwoners, verenigingen en lokale organisaties. Sommige doelen zijn al behaald en de aankomende periode willen we de andere doelen natuurlijk ook ter uitvoering brengen!” zegt Sanne Wouters, coördinator van het sportakkoord. “Daarnaast komen er ook steeds nieuwe doelen en wensen bij.” Een kleine ingreep van al behaalde doelen: de eerste beweegroute, het ontwikkelen van een plaatselijke vorm van voedingseducatie op basisscholen, het opzetten van een sportloket, (bijna alle) sportlocaties zijn rookvrij en er is een extra dansvorm opgezet dat vereenzaming onder ouderen tegen gaat.

Wat houd het in?
Coördinator van het preventieakkoord Vivian van den Herik: “Eens per 2 á 3 maanden komt een stuurgroep bijeen om de doelen te kunnen verwezenlijken. Het zijn stuurgroepen op vrijwillige basis. Deelnemers hoeven niet werkzaam te zijn in de sport of op preventief vlak, maar dat mag natuurlijk wel!”.

Doe mee!
Lijkt jou het leuk om je in te zetten om meer passende beweegvormen op de kaart te zetten bij het sportakkoord? Of zie jij jezelf liever in de preventieve stuurgroep die zich in zet om overgewicht, roken en eenzaamheid tegen te gaan? Meld je dan snel aan of vraag naar meer informatie via leefstijl@senw-br.nl

Zelf een idee?
Liever niet in de stuurgroep, maar heb je wel een goed idee die past in het sport- of preventieakkoord? Laat je idee weten en we helpen je graag verder!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp