Politieauto van de weg getikt

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Alphen aan den Rijn – De politie zette zaterdagavond 15 januari de achtervolging in op een personenauto omdat de bestuurder niet wilde meewerken aan een verkeerscontrole. Dit leidde tot zeer gevaarlijk rijgedrag van de automobilist.

Toen de achtervolgende agenten probeerden de auto tot stoppen te brengen, reed de verdachte op hen in en crashte de politieauto tegen een lantaarnpaal. Na een zoekactie is later op de avond een verdachte aangehouden in Koudekerk aan den Rijn.

Rond 21.30 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid in Alphen rijden. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van lachgas. Reden voor agenten om de auto staande te houden. De automobilist besloot om hier niet aan me te werken en ging er met hoge snelheid vandoor. Dit leidde tot een achtervolging door Alphen, waarbij de verdachte zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde.

Ter hoogte van de Leidse Schouw veranderde de auto plotseling van richting. De achtervolgende agenten probeerden de auto van de verdachte tot stoppen te brengen, toen de verdachte plotseling op hen inreed. Hierdoor raakte de politieauto van de weg en crashte tegen een lantaarnpaal in de middenberm. De achtervolging werd ingezet door andere agenten. Bij bedrijventerrein Hoogewaard in Koudekerk aan den Rijn kwam het voertuig van de verdachte tot stilstand en vluchtten de bestuurder en de twee mede-inzittenden het bedrijventerrein op. Een grote zoekactie met onder meer honden leidde niet veel later tot de aanhouding van de bestuurder, een 19-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Hij zit op dit moment vast. De andere twee inzittenden zijn nog niet gevonden.

Aangifte poging doodslag
De agenten die bij de achtervolging in botsing kwamen met een lantaarnpaal hebben aangifte van poging doodslag gedaan. Zij raakten lichtgewond en zijn ter plaatse nagekeken in de ambulance.

Getuigen gezocht
Was u getuige van de achtervolging zaterdagavond 15 januari in Alphen en Koudekerk aan den Rijn. Of beschikt u over videobeelden? Dan komt de politie graag met u in 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp