Openwaterzwemmen in de Rijn: 18 juni 2022

De datum is bepaald: het openwaterzwemevenement in de Oude Rijn bij Bodegraven vindt komend seizoen plaats op zaterdag 18 juni. De organisatie van de Bodegraafse Zwem & Polo Club BZ&PC staat in de startblokken voor het waterspektakel voor wedstrijd- en recreatieve zwemmers, voor triatleten en alle andere geïnteresseerden.

“Afgelopen twee jaar kon onze happening, zoals zoveel andere evenementen, vanwege corona niet doorgaan,” aldus Henk Labordus, coördinator van de organisatie. “Maar er is wel meer in open water gezwommen dan ooit. We hopen dat het dit keer wel weer gaat lukken om een evenement te organiseren en daarmee weer veel mensen een plezier te doen. We gaan er in elk geval alles voor in stelling zetten.”

Vanwege de coronacrisis heeft het openwaterzwemmen een extra boost gekregen. Voor individuele zwemmers die niet in het zwembad terecht konden, lonkte het open water, want daar heb je de ruimte! De Reeuwijkse Surfplas is altijd open, en daar wordt nog steeds bijna dagelijks gezwommen, al dan niet met een wetsuit. Labordus: ”Ik hoop dat veel mensen blijven zwemmen in open water. En dat we dat terugzien in het aantal mensen dat mee gaat doen aan ons openwaterzwemfeest op 18 juni 2022.”

Open water zwemmen is voor iedereen. Er zijn wedstrijdzwemmers die zwemmen voor de punten. Dat zijn jongeren en ouderen. Zo is er een aparte masterscategorie waarbij bijvoorbeeld de 1km vrije slag of de 200m schoolslag gezwommen kan worden. De wedstrijden vinden allemaal plaats aan de Rijnkade, bij de sluis van Bodegraven. Maar er zijn ook twee prestatietochten. De tocht van 2,5km start bij Fort Wierickerschans en de tocht van 5km start in Nieuwerbrug. Vanaf daar voeren de prestatietochten naar de sluis in Bodegraven. Aan deze prestatietochten mag iedereen deelnemen, dus ook zonder lid te zijn van een zwemvereniging.

Labordus sluit af: “De inschrijving gaat dit voorjaar open, maar het staat iedereen natuurlijk vrij om nu alvast te beginnen met de training. In buitenwater zwemmen is de komende maanden voor de meeste mensen nog wat fris, maar de zwembaden zijn weer open en daar kan je ook je meters maken. Zet in elk geval 18 juni in je agenda, kom meedoen en bekijk ons mooie dorp eens vanuit een ander perspectief!”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp