Junis Kinderopvang herhaalt unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Wegens het succes van de verkorte opleiding ‘Pedagogische kwaliteit in de praktijk’ start Junis Kinderopvang per 1 april een nieuwe ronde van dit unieke opleidingstraject.

Met dit diploma kunnen mensen weer aan het werk in de kinderopvang. Sinds 2018 is dat niet altijd mogelijk door verouderde diploma’s. Met de aanvullende scholing kunnen deelnemers weer snel aan de slag. Het opleidingstraject wordt volledig bekostigd door Junis Kinderopvang. 

Foto: Junis Kinderopvang​

Ook in deze nieuwe ronde volgen de deelnemers de opleiding “Pedagogische kwaliteit in de praktijk’. De klassikale lessen zijn gericht op de pedagogiek van kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast werken deelnemers gedurende het opleidingstraject van 3 maanden bij Junis Kinderopvang als pedagogisch medewerker op de groepen. Ze ontvangen salaris voor het werk en Junis bekostigt bovendien de volledige opleiding, inclusief de tijd die aan de opleiding wordt besteed. Na het behalen van de opleiding kwalificeren deelnemers zich volledig voor het werken als pedagogisch medewerker voor zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als het kinderdagverblijf.  

Wegens succes herhaald 
Sylvia van Bergen, HR-adviseur bij Junis, is trots op het unieke opleidingsaanbod voor deze doelgroep. “Zeker gezien het succes van de eerste ronde van deze opleiding, de vragen die we regelmatig krijgen over dit opleidingstraject en het personeelstekort in onze sector. Met het doorlopen van deze unieke verkorte opleiding helpen we bij de ontwikkeling van mensen die wel willen, maar niet mogen werken in de kinderopvang omdat hun diploma tegenwoordig niet meer kwalificeert”. Junis probeert creatief en innovatief om te gaan met de arbeidskrapte die de hele branche ervaart. Van Bergen: “Dit aanvullende traject voor mensen met een verouderd diploma is echt uniek. Binnen de kinderopvangsector waren wij de eerste organisatie die de opleiding konden aanbieden. Geweldig om dan in april al met een tweede ronde te starten.” 

Meer informatie 
De opleiding is speciaal voor mensen met een verouderd diploma in de richting kinderopvang, ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking, cultuur of onderwijs. Een totaaloverzicht van de diploma’s die in aanmerking komen voor dit opleidingstraject is te vinden op de nieuwe ‘Werken bij Junis’ website: werkenbijjunis.nl/uniekeopleiding

In de regio van Alphen aan den Rijn en Zoetermeer is Junis Kinderopvang de enige die dit opleidingstraject op deze manier aanbiedt. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten bij de betreffende vacature op www.werkenbijjunis.nl. Tijdens een persoonlijk gesprek krijgen potentiële deelnemers verdere uitleg over het opleidingstraject, de klassikale lessen en is er gelegenheid om vragen te stellen. Vragen over deze unieke opleiding kunnen ook gestuurd worden naar sollicitatie@junis.nl.  

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp