Proef afval administratieve boete dumpen lijkt te werken

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk kijkt tot nu toe tevreden terug op de proef met het direct beboeten van inwoners die afvalzakken naast containers dumpen. Na het doorzoeken van de bijgeplaatste vuilniszakken konden 16 boetes worden uitgedeeld. De illegale dumping is merkbaar afgenomen.

De proef ging vorig jaar van start en heeft laten zien dat het doorzoeken, achterhalen en beboeten van de illegale dumpers relatief weinig tijd kost. Het betreft overigens administratieve boetes, waartegen bezwaar gemaakt kan worden. In drie gevallen werd ook daadwerkelijk gebruik gemaakt gemaakt van deze mogelijkheid.

Om inwoners erop te attenderen dat het bijplaatsen van afval beboet wordt, worden ondergrondse afvalcontainers in de gemeente de komende tijd voorzien van waarschuwingsstickers.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp