Boostercampagne op volle vaart

Er worden nu dagelijks 12.000 prikken gezet op de vaccinatielocaties in Hollands Midden. De GGD heeft op 10 januari in Leiderdorp de zevende vaccinatielocatie in de regio geopend.

Iedereen boven de 18 jaar kan een afspraak maken voor een boosterprik. Naast het prikken op de vaste locaties rijden er ook mobiele vaccinatieteams door de regio. Zij prikken niet-mobiele thuiswonenden en rijden naar locaties van zorginstellingen zonder medische dienst om bewoners en personeel te vaccineren. Voor vrijdag 14 januari heeft de GGD alle ruim 100 zorglocaties zonder medische dienst bezocht. Ook het boosteren van meer dan 1000 niet-mobiele thuiswonenden is dan afgerond. Om dit alles voor elkaar te krijgen heeft de GGD samengewerkt met huisartsen, brandweer en zorginstellingen. 

Booster op vrije inloop in Bergambacht
Alle 18-jarigen, die langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd of corona hebben gehad, kunnen een boosterafspraak maken. Omdat heel veel mensen inmiddels al een booster hebben ontvangen, loopt het aantal afspraken voor de boosterprik de komende weken terug.

Hierdoor kan de GGD Hollands Midden vanaf komende week op sommige locaties meer prikken zetten dan er afspraken gepland staan. Daarom start de GGD Hollands Midden in fases met boosteren zonder afspraak. Op deze manier hoopt de GGD Hollands Midden het nog makkelijker te maken voor mensen om een boosterprik te halen. Houd er wel rekening mee dat je misschien even moet wachten als je zonder afspraak langskomt.

Vanaf aanstaande vrijdag 14 januari is het daarom mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor een boosterprik in Bergambacht. Er is geen vrije inloop op de andere vaccinatielocaties in Hollands Midden. De GGD maakt iedere week bekend op welke locaties de booster zonder afspraak mogelijk wordt.

Vaccineren kinderen 5-11 jaar
Alle kinderen van 5-11 jaar mogen binnenkort hun eerste prik tegen corona halen. Vanaf 18 januari 2022 krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan met het landelijke afsprakennummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind. De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het Pfizer-vaccin. Meer informatie over het vaccineren van kinderen vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Drukte op testlocaties
Omdat de besmettingen toenemen, wordt het drukker op de testlocaties. Afgelopen week zijn er in de GGD-teststraten 29.092 inwoners van onze regio getest, een stijging van 78%. Ook het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is sterk gestegen: van 30,5% naar 34,7%. Het hoogste percentage tot nu toe.

Omdat het druk is, kan het soms even duren voordat je getest kan worden. Is er op de testlocatie van jouw voorkeur op korte termijn geen plaats? Kijk dan via  www.coronatest.nl naar een andere testlocatie in de buurt. Misschien kun je hier sneller terecht De GGD Hollands Midden test alleen op afspraak. Als je geen afspraak hebt en meekomt met iemand die wel een afspraak heeft kunnen we je helaas niet testen.

Cijfers regio Hollands Midden
Op dit moment heeft 85% van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 218.514 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op  www.eengezonderhollandsmidden.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp