Ondanks de maatregelen en door weer en wind; veel kinderen in beweging

De binnensportlocaties waren dicht en de weersomstandigheden waren de afgelopen tijd ook niet ideaal. Je zou bijna denken dat daardoor de kinderen lekker binnen wilden blijven, maar niets is minder waar! Zes dagen trotseerden de kinderen de ijzel, regen en de frisse wind en waren ze lekker aan het spelen en sporten op verschillende locaties.

De extra week kerstvakantie zijn er zowel bij ESTO in Bodegraven als bij CKV in Reeuwijk-Brug gemiddeld 35 kinderen actief bezig geweest. Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk (SenW) stond op de velden met verschillende spellen die je in de buitenlucht kunt doen. Van het ouderwetse ‘Schipper mag ik over varen’ tot ‘Stand in de mand’ tot een lekker potje voetballen. Kortom; van alles kwam voorbij. Er deden ook veel verschillende leeftijden mee tijdens deze dagen.

De week er na, dus de eerste oorspronkelijke week van de kerstvakantie, speelden kinderen in Reeuwijk-Dorp bij RVC’33 het spel; tien tellen in de rimboe. We hadden de kinderen gevraagd om als dier verkleed te komen. En nu denk je met regen; dat zullen ze toch niet doen?! Toch zijn er heel wat tijgers, leeuwen en apen gespot in Reeuwijk-Dorp! Gelukkig hebben we alle gespo(r)tte dieren weer veilig naar huis zien gaan.

De laatste week van de vakantie waren de buurtsportoaches van SenW in Nieuwerbrug aan den Rijn. Het ouderwetste ganzenbordspel kreeg op het veld van Vv de Rijnstreek een nieuw sportief tintje. De dobbelsteen was natuurlijk nog steeds een belangrijk onderdeel, alleen werd er nu gedobbeld voor actieve opdrachten. Zo zag je de jonge ‘gansjes’ opdrukken, kruiwagen lopen en rondjes rennen.

De allerlaatste activiteit was weer in Reeuwijk-Brug: de Moviegames. Stoere spellen met thema’s als James Bond en Super Mario stonden centraal. “Wat waren wij trots dat de kinderen in de volle regen alle schurken hebben verslagen aan de Reeuwijkse Groene Zoom!” zegt buurtsportcoach Danny.

Danny vervolgt: “Wij zijn zo ontzettend blij dat we in deze tijden zo veel kunnen betekenen voor de kinderen en dat wij ons steentje hier aan bij mogen dragen. Wij zien jullie graag weer in de volgende vakantie en hopen op weer zo’n goede opkomst! Dan hopelijk wel met een zonnetje, al hebben de kinderen weer eens bewezen dat je ook gewoon lekker buiten kan sporten als het regent.”

“Ook willen wij graag de buitensportlocaties bedanken. Door hun snelle toezeggingen en hulp hebben wij dit kunnen verwezenlijken voor de kinderen uit Bodegraven-Reeuwijk. Dus bij deze; bedankt en hopelijk tot een volgende keer!” vult buurtsportcoach Lisette aan.

Benieuwd naar onze volgende (vakantie)activiteiten? Houd de website en social media van Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk in de gaten!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp