Jagers en natuurliefhebbers samen aan de slag

Samen met natuurliefhebbers gingen jagers uit het hele land zaterdag 8 januari aan de slag om bomen te snoeien in het Reeuwijkse Plassengebied. Een jaarlijks terugkerend initiatief waaraan veel vrijwilligers met plezier meewerken.

Foto: Heidi Looy

Heidi Looy, jager én natuurliefhebber, kijkt tevreden terug naar de activiteit. “Lekker in de buitenlucht en met elkaar zorgen voor de natuur, met respect”. Al jaren maakt Heidi op haar website ‘NatuurlijkHeidi” zich hard voor jagers. “Ik begrijp dat soms mensen het niet eens zijn met jagen, maar aan de andere kant gaat het ook om respect voor elkaar. Jagers zijn namelijk in de eerste plaats natuurbeheerders die met grote kennis en liefde kijken naar het gebied. Zo plaatsen we onder meer ook broedkorven voor wilde eenden, hebben een kudde schapen die voor het natuurlijk beheer van eilanden en weitjes worden ingezet en vissen we ieder voorjaar het vuil uit de plassen.”

Ook wethouder Dirk Jan Knol, als wethouder verantwoordelijk voor de jacht in Bodegraven-Reeuwijk e.o., hielp een handje mee.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp