Gedupeerd door de toeslagenaffaire? Geef uw private schulden door

Bent u een erkend gedupeerde ouder of gedupeerde toeslagpartner van de kinderopvang toeslagaffaire? Geef dan uw private schulden door aan Sociale Banken Nederland (SBN). Dan kan de SBN deze schulden betalen. Het gaat om private schulden uit de periode tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021. U kunt deze doorgeven vanaf 5 januari 2022.

Private schulden zijn schulden bij bedrijven of organisaties. Dat kunnen onbetaalde rekeningen of gemiste betalingen zijn. Maar ook de kosten voor het niet betalen, zoals de wettelijke rente en de incassokosten. Een private schuld is geen schuld bij de Belastingdienst of de overheid. 

Geef uw private schulden op tijd door
Uw private schulden zijn momenteel gepauzeerd. Schuldeisers kunnen u nu niet vragen een schuld of rekening te betalen. Na deze pauze kunnen zij dat wel. Geef uw private schulden daarom op tijd doorSBN zorgt er daarna samen met de schuldeisers voor dat uw schulden worden afbetaald. U hoeft deze schulden dan niet meer te betalen.

Online of per post doorgeven

  • U kunt uw private schuldenlijst vanaf 5 januari 2022 online doorgeven bij het loket private schulden van SBN. Om dit online te regelen, heeft u DigiD nodig.
  • U kunt uw private schuldenlijst ook per post opsturen. Vanaf 5 januari 2022 staat een lege private schuldenlijstlijst op de website van SBN. Print deze lijst uit, vul deze in en stuur deze naar: Postbus 566, 5000 AN Tilburg.

Voorbereiding

  • U kunt uw private schulden doorgeven vanaf 5 januari. Verzamel nu alvast alle documenten van uw private schulden, zoals facturen of factuurnummers, bonnetjes en aanmaningen. Kunt u geen documenten vinden, noteer dan de namen van de schuldeisers.
  • Hebt u nog geen DigiD? Vraag deze dan alvast aan.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp