Groene Hart Ziekenhuis op roze wolk, nog nooit zoveel baby’s


Het afgelopen jaar was een ‘vruchtbaar’ jaar voor het Groene Hart Ziekenhuis. Maar liefst 2.279 baby’s zagen in 2021 het levenslicht in dit Goudse ziekenhuis .en dat is 176 meer dan het jaar ervoor, toen ook al een record werd gevestigd. Overigens ziet het GHZ al een paar jaar het aantal bevallingen behoorlijk toenemen.

‘Vijf jaar geleden waren er jaarlijks nog maar zo’n 1.600 bevallingen in ons ziekenhuis,’ vertelt Jeanet Hamberg, teamleider van het Vrouw Kind Centrum. Niet alleen de coronacrisis wordt gezien als belangrijke oorzaak. Ook neemt het aantal inwoners in het Groene Hart toe doordat omliggende gemeente volop inzetten op nieuwbouw en nieuwbouw betekent vaak volop jonge gezinnen.

De eerste baby van het nieuwe jaar kwam op 1 januari om 17.23 uur ter wereld in het Groene Hart Ziekenhuis: Rafael van Houwelingen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp