Leuk idee om jouw buurt te vergroenen? Vraag subsidie aan!

Vanaf 1 januari 2022 is het weer mogelijk om jouw groenblauw initiatief aan te melden voor de subsidieregeling van het hoogheemraadschap van Rijnland. Middels deze subsidieregeling ondersteunen zij de initiatieven van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven die de leefomgeving mooier, groener en duurzamer willen maken.

Maat­schap­pe­lij­ke op­ga­ven
Klimaatverandering vraagt om een nieuwe manier van watermanagement, dat weten de waterschappen als geen ander. Zij kunnen de effecten van een stijgende zeespiegel, extreme regen en droogte niet meer alleen aan. Het antwoord ligt in een andere manier van werken, en ook in de onderlinge samenwerking. Overheden (waaronder de gemeenten), bedrijven, wetenschappers, inwoners dragen allemaal bij aan maatschappelijke opgaven als klimaatadaptatie, waterbewustwording en energietransitie.

Heb jij een leuk idee?
In het gebied van Rijnland zijn al diverse groenblauwe initiatieven gerealiseerd. Denk hierbij aan drijvende tuinen, groenblauwe schoolpleinen en parken. Dit gebeurt met financiële steun of materiële inzet van het hoogheemraadschap. En goed voorbeeld doet goed volgen.

Aan­vraag­pro­ce­du­re
Wie een goed idee heeft voor de buurt, kan dit jaarlijks indienen bij Rijnland. De inschrijfperiode begint op 1 januari 2022 tot uiterlijk 31 maart 2022. Rijnland verzamelt hierop alle aanvragen en beoordeelt deze op een elftal criteria. Aanvragers krijgen voor 1 juli 2022 bericht of hun initiatief in aanmerking komt voor een bijdrage van Rijnland.

Meer weten?
Het aanvraagformulier, voorbeelden, en meer is te vinden op onze website Groenblauw buurt-idee.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp