Lekker bezig!

Misschien heeft u ze wel zien gaan, dwars door de Dronenwijk, de kinderen van Sportcentrum ReBo. Verdeeld over twee groepen liepen ze, onder leiding van buurtsportcoaches Vivian en Danny van SenW Bodegraven-Reeuwijk, de beweeg route ‘Dronenpark’.

‘Het begon eigenlijk met een post op de Facebookpagina van SenW Bodegraven-Reeuwijk over de beweegroute’, vertelt Els Maarleveld, jeugdtrainer bij Sportcentrum ReBo. ‘We moesten de deuren weer sluiten vanwege de lockdown, maar denken graag in mogelijkheden. Soms is het lastig om zelf wat te bedenken, en toen zag ik deze route voorbij komen’. Sandra Groenendijk, ook jeugdtrainer, vult aan: ‘Waarom stil zitten als je naar buiten kan? Kijk hoe schitterend weer het is!’. Een appje naar buurtsportcoach Sanne en het was geregeld. Nu nog de ouders op de hoogte stellen. ‘Dat is altijd spannend hoor, hoeveel aanmeldingen krijg je…

We hebben gezegd dat broertjes/zusjes en vriendjes en vriendinnetjes ook mee mochten (bewegen is voor iederee), het moest even op gang komen, maar gisteren liepen de aanmeldingen op en nu staan we hier met bijna 30 kinderen! Dat is toch fantastisch!’, vertelt Els blij.
Dat Vivian en Danny mee lopen, is heel fijn. ‘Wij kennen de route niet’ vertelt Sandra, ‘We hebben uiteraard wel op de site gekeken, maar als er mensen mee gaan die de route bedacht en ontworpen hebben, dat is toch fijn! Zij weten precies welke oefening we waar moeten doen’.

‘Vanwege de grootte van de groep zijn we in twee groepen uiteen gegaan. De ene groep linksom en de andere rechtsom. Precies bij de speeltuin kwamen we elkaar tegen. Groepsfoto en weer door!’ Gaat Els verder.
‘Als afsluiting hadden we chocolademelk met slagroom bij Diane in de tuin. Heerlijk!’

Alles bij elkaar wat het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar. ‘Sommige kinderen wilden morgen weer, ze vroegen ook of we dit in de zomer nog eens konden doen, het was op sommige plekken erg glad en stiekem ook wel een beetje koud’, laat Sandra weten. De trainers zijn blij. ‘Kinderen blij, wij blij’, zegt Els lachend. ‘Het was echt genieten, zonnetje erbij, weer nieuwe kinderen mogen welkom heten, dit gaan we zeker nog een keer doen!’

Het liefst hopen de trainers dat de sportschool snel weer open mag, maar als dat niet zo is, zijn ze blij met de mogelijkheden die de gemeente geeft. ‘Het is echt fijn dat SenW zo mee denkt en dat ze nu ook mee gaan om de route uit te leggen. Daar zijn we echt dankbaar voor!’ Sluit Els af.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp