Poliklinische revalidatiezorg in Groene Hart Ziekenhuis overgenomen door Basalt

De poliklinische revalidatiezorg in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is vanaf 1 januari 2022 overgenomen door Basalt. Hiermee breiden Basalt en het GHZ hun samenwerking verder uit. De poliklinische revalidatiezorg in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is vanaf 1 januari 2022 overgenomen door Basalt. Hiermee breiden Basalt en het GHZ hun samenwerking verder uit.

Na een eerdere intensivering van de samenwerking met het Haga Ziekenhuis, het Alrijne ziekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis is het GHZ het vierde ziekenhuis in Zuid-Holland dat de gehele poliklinische revalidatie toevertrouwt aan Basalt. Het GHZ en Basalt hebben afspraken gemaakt over de uitkomsten van de revalidatie, de kwaliteit van zorg en de organisatie van de revalidatiegeneeskunde.
De overdracht van de poliklinische revalidatiezorg naar Basalt zal de kwaliteit van de poliklinische revalidatie verder vergroten.

Revalidatie belangrijk onderdeel van complexe zorg

Poliklinisch revalideren na een behandeling in het ziekenhuis wordt steeds belangrijker nu de complexiteit van de patiëntenzorg toeneemt en de ligduur in de ziekenhuizen steeds korter wordt. Samen met de medisch specialisten van het GHZ kunnen de revalidatieartsen van Basalt met hun team vroegtijdig inspelen op de poliklinische revalidatiebehoefte van de patiënten. Direct na de poliklinische intake wordt de revalidatiearts van Basalt betrokken bij de zorg rondom de patiënt en wordt de patiënt geholpen bij zijn terugkeer in de maatschappij.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp