Bandenspanning weer op orde

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Bodegraven-Reeuwijk – Maar liefst 167 mensen in onze gemeente hebben onlangs de spanning van hun autobanden laten checken, terwijl ze boodschappen deden. Daarmee doen ze goede zaken voor het milieu, voor de veiligheid en voor hun eigen portemonnee.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2-uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Om mensen hier bewust van te maken, vroeg de gemeente medewerkers van ‘Band op Spanning’ om te helpen. Zij stonden in december een dag op het parkeerterrein van de Miereakker in Reeuwijk-Brug en op het parkeerterrein aan de Doortocht in Bodegraven. Mensen die daar hun auto parkeerden, kregen het aanbod om hun bandenspanning te laten controleren, en zo nodig de banden op te laten pompen.

Het leverde winst op! 

Resultaten van de actie Band op Spanning in Bodegraven-Reeuwijk, dec 2021MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp