Jongeren met autisme hebben meer moeite met Corona

De afgelopen paar jaar zijn er veel dingen verandert en dit wordt door veel mensen als lastig ervaren. Eén van die groepen zijn jongeren met autisme. Er is opeens een ander ritme en veel onduidelijkheid over hoe school er straks uitziet.

De GGZ merkt ook dat deze groep hier soms veel moeite mee heeft. Er is minder structuur en meer stress. Veel ouders en jongeren vinden het lastig om een nieuwe structuur te vinden. In de zorg is er hierdoor een toename te zien in gespecialiseerde hulp voor mensen die tegen deze problemen aanlopen.

Groei door Ervaring is een therapiepraktijk die zich onder andere specialiseert in autisme. Vanaf februari starten ze een nieuwe groep speciaal voor jongeren met autisme. Tijdens deze Bounz-groep praten ze met mensen die dezelfde vragen hebben. Ze werken met elkaar en een professional samen om deze vragen te beantwoorden. Karien, oprichter van én therapeut binnen Groei door Ervaring, zegt: “We kijken samen naar welke problemen je ervaart rondom je autisme en daar werken we dan aan. Daaruit komen praktische adviezen waarmee je een sprong vooruit maakt.”.

Iedereen ervaart de lockdown anders en voor sommige valt het zwaarder dan voor anderen. Voor veel van de groepen waar het zwaarder valt, zijn er gelukkig steeds meer plekken waar ze terecht kunnen. Jongeren met autisme kunnen bijvoorbeeld terecht bij Groei door Ervaring.

Zie ook:  groeidoorervaring.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp