Brammetje en Danielle weer ‘thuis’ bij de Reehorst.

Ook dit jaar is een deel van de kudde Rackaschapen van ‘Natuurlijk Heidi’ te bewonderen op het weitje van de Reehorst in Reeuwijk-Brug. Dinsdagmorgen 4 januari werden de vier schapen, waaronder Brammetje en Danielle, per auto overgebracht naar deze locatie.

“Inmiddels zijn de schapen behoorlijk gewend aan vervoer”, aldus initiatiefneemster Heidi Looy. De kudde wordt het hele jaar door ingezet als natuurlijk onderhoud van natuurweiden en eilandjes in en rondom de Reeuwijkse Plassen. Ze houden het gras kort geven de inheemse vegetatie een kans en zijn een probaat middel tegen de overlast van ganzen.

Het Racka Schaap is klein schapenras met grote hoorns en behoort tot een van de oudste soorten in de wereld. Oorspronkelijk komt het ras uit Hongarije, maar er zijn in Egypte 6.000 jaar oude restanten gevonden van schapen die grote overeenkomsten vertonen met dit ras.

De schapen bij de Reehorst genieten zichtbaar van alle aandacht en de initiatiefnemers zijn blij dat ze ook dit jaar weer hier mogen staan.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp