Interact Scala College schrijft 200 kerstkaarten voor ouderen

Alphen a/d Rijn – Op donderdag 23 december hebben leerlingen van het Scala College 200 handgeschreven kaarten bezorgd bij ouderen van verpleeghuis Oudshoorn om zo hun kerst nog vrolijker te maken. De actie is georganiseerd door de enthousiaste leden van de Interact Club van de school.

Interact leden Marjolein Zoomers (links), Jens Wijnants (rechts) en Sophie Post brengen 200 handgeschreven kerstkaarten naar verpleeghuis Oudshoorn. Foto gemaakt door Sophie Post.

De leerlingen bedenken en organiseren maatschappelijke projecten. Zij worden daarbij ondersteund door de Rotary. In het kader van ‘anders leren’ is dit voor leerlingen een unieke kans om iets te doen voor de maatschappij in combinatie met het ontwikkelen van vaardigheden zoals leren plannen en organiseren.

In november hebben de leerlingen een autowasactie georganiseerd, waarvan de opbrengst €1.000 was. Ook de tweede actie van de Interact Club was een groot succes. De leerlingen vonden het erg leuk om de kaarten te schrijven en te geven en kregen hele leuke reacties van de ouderen terug.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp