Verblijf burgemeester in buitenland roept vraagtekens op bij inwoners

Dinsdag 28 december werd bekend dat waarnemend burgemeester Erik van Heijningen in Abu Dhabi in quarantaine zit vanwege besmetting met het coronavirus.

Bij monde van wethouder Dirk-Jan Knol liet het college weten dat de burgemeester hoopt met Oud en Nieuw weer terug te zijn in de gemeente. In het geval van calamiteiten is er een rooster opgesteld voor het college.

Kritiek in de gemeente
Zowel vanuit de politiek als vanuit inwoners is er kritiek te horen. Van Heijningen verblijft in de Verenigde Arabische Emiraten als erevoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Zwembond voor het WK kortebaanzwemmen en men vraagt zich af of het wel verstandig was om te reizen naar het buitenland. Abu Dhabi is geel. Reizen is toegestaan, maar wellicht was het beter tijdens de lockdown niet te reizen, is een vaak gehoorde opmerking.

Zodra de waarnemend burgemeester tweemaal negatief test, mag hij terug naar huis.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp