GHZ verstuurt digitale recepten naar de apotheek

Regio – Op alle poliklinieken in het GHZ versturen artsen voortaan digitale recepten (e-recepten) naar de apotheek. Patiënten krijgen dus geen geprinte versie meer mee, wat de overdracht van recepten veiliger en sneller maakt.

Veiliger én sneller
Het e-recept heeft veel voordelen ten opzichte van de geprinte versie. Zo is de kans op een fout tijdens het overtypen van medicatie en dosering veel kleiner. De medicatiegegevens worden namelijk al bij veel apotheken direct overgenomen in hun systeem. Een grote stap vooruit in het verbeteren van de medicatieveiligheid. Het e-recept is niet alleen veiliger, het levert ook tijdswinst op voor zowel de patiënt, de arts en de apotheek. De arts verstuurt met één druk op de knop het e-recept naar de apotheek die de medicatie alvast kan klaarzetten. Dat scheelt voor de arts administratieve handelingen zoals printen en het optimaliseert de logistiek in de apotheek, waardoor de wachttijden korter zijn.

Regionale samenwerking
Om het digitaal versturen van recepten mogelijk te maken, is het GHZ een regionale samenwerking gestart waarbij inmiddels 128 apotheken zijn aangesloten. Waaronder de poliklinische en de dienstapotheek. Gezamenlijk is er een convenant opgesteld: een overeenkomst waarin staat dat het e-recept een geldig recept is. Deze ontwikkeling is onderdeel van het landelijke versnellingsprogramma VIPP dat de vooruitgang van digitale gegevensuitwisseling tussen patiënt en professional stimuleert.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp