Vet goed scheiden

Tijdens de feestdagen draaien frituurpannen op volle toeren. En aan het einde van het jaar eten we heel wat oliebollen met z’n allen. Hier komt heel wat frituurvet en -olie aan te pas. Het is belangrijk om gebruikt vet en olie apart in te zamelen.

Gebruikt frituurvet (of bakolie) wordt vaak nog door de gootsteen gespoeld waardoor het verdwijnt in het riool. Dit is slecht voor het milieu, zorgt voor verstoppingen en brengt hoge zuiveringskosten met zich mee. Zonde! Gebruikt frituurvet dient als grondstof voor biodiesel. Biodiesel zorgt voor minder gebruik van fossiele brandstoffen en lagere CO²-uitstoot. Bij het maken van biodiesel komen stoffen vrij die gebruikt worden om biogas van te maken. Biogas kan weer worden omgezet in elektriciteit en warmte. Goed voor het milieu dus!

Inleveren
Gebruikt frituurvet kunt u gemakkelijk inleveren. Het afgekoelde frituurvet kan terug gegoten worden in de originele verpakking of een afsluitbare verpakking zoals een plastic fles. U kunt het frituurvet (met verpakking) inleveren bij de milieustraat. Ook kunt u bij sommige supermarkten, scholen of (sport)verenigingen gebruikt frituurvet inleveren voor recycling.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp