Energiecoaches sluiten het jaar 2021 succesvol af

DIGITALEBODEGRAAFSEKRANT

Bodegraven-Reeuwijk – Twee jaar zijn de energiecoaches in Bodegraven-Reeuwijk al werkzaam, een team van ca. 10 personen die gratis advies geven aan huurders en huiseigenaren die duurzame maatregelen zouden willen nemen. De gemeente organiseert dit met een aantal enthousiaste vrijwilligers die een aanvullende basiscursus volgden. 

Inmiddels zijn er 400 aanmeldingen geweest voor een coachgesprek en zijn er veel nuttige adviezen geven over HR ++ dubbelglas, muur- en vloer isolatie of plaatsen van zonnepanelen. Soms maken ze ook opnames met een warmtecamera om warmtelekken op te sporen. Die adviezen worden dan wel of niet opgevolgd afhankelijk van het voorhanden budget of subsidies, daar blijft iedereen vrij in. 

Gezamenlijk leveren de coaches en bewoners zo een bijdrage aan de klimaatdoelstelling, maar het levert ook geld op en verhoogd het wooncomfort. Voor hun inzet ontvingen de coaches eind dit jaar een aantal cadeaubonnen van de gemeentelijk coördinator Iris van der Doelen. Het team is ook dit jaar weer beschikbaar, een bezoek is aan te vragen via,  www.bodegraven-Reeuwijk.nl/energiecoach.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter