Op zoek naar elkaar!

Op Kerstavond zet EditieGroeneHart.nl een uniek programma online, waarin een bijzondere verbinding wordt gemaakt tussen alle inwoners en dorpen van Bodegraven-Reeuwijk.

Het is een bijzondere tijd. Voor het tweede jaar achtereen is Kerst opnieuw totaal anders dan dat we graag willen zien. Geen kerkdiensten, geen familie, geen kleinkinderen, geen samen zijn. Corona houdt onze samenleving al bijna twee jaar in de ban en juist deze dagen wordt dit meer dan duidelijk. Daarom zijn we met ons team de schouders eronder gezet om een bijzondere uitzending te maken.

Joost Rooms, lid locatieraad Sint Willibrordus Kerk in Bodegraven

Voor de opnames van ‘Op zoek naar elkaar’ hebben we mooie gesprekken opgenomen met inwoners uit verschillende dorpen, die dagelijks een bijzondere invullen geven aan de kerstgedachte. Joke Roelofs van het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug vertelt samen met Arjan Pet hoe het ook dit jaar is gelukt om samen met de Rotary uit dit dorp kerstpakketten samen te stellen voor mensen die het niet breed hebben. Karin Visser nam in datzelfde Huis van Alles het initiatief om een voedselkastje te plaatsen,  die samen met de Rotary in dit dorp kerstpakketten heeft verzorgd voor mensen die het niet zo breed hebben en met Karin Visser die het initiatief heeft genomen om een voedselkastje te plaatsen waar je kan ‘’ geven wat je overhebt en nemen wat je nodig hebt!”.

Promising Voices

In de uitzending is niet alleen een optreden te zien van Muziekvereniging OBK uit Driebruggen, maar we gaan ook bij Jan van Esschoten langs. De vraag is wat doet hij nu niet als vrijwilliger in dat dorp. We hebben een bijzonder gesprek met wethouder Jan Leendert van der Heuvel. Hoe belangrijk het geloof voor hem is. Joost Rooms, lid van de locatieraad van De Willebrorduskerk in Bodegraven vertelt hoe het voelt dat ‘zijn’ kerk opnieuw zo goed als leeg blijft met kerst. Er is een optreden van Promising Voices.

Jan van Esschouten uit Driebruggen

Ook in Bodegraven gingen de scholen dicht. Madeleine van Noordt Wieringa, is directeur van de obs Het Vogelnest, organiseerde met ouders en het team een kerstonbijt waarbij ook de leerlingen in quarantaine digitaal aanwezig waren. Er is een prachtige clip op de muziek van het FPO Kerstensemble, opgenomen tijdens het concert in Rijngaarde. En er zijn heel veel kerstverhalen. Vertelt door Jibbe uit Bodegraven, Lou uit Waarder. Ook wethouder Jan Leendert van der Heuvel vertelt zijn favoriete kerstverhaal en we sluiten af met het kerstverhaal uit het evangelie voorgelezen door kapelaan van Paassen vanuit Leimuiden.

Kapelaan van Paassen leest uit het Evangelie voor

Het is een prachtig programma geworden van ruim een uur, aldus het team dat hier heel hard aan heeft gewerkt en trots op is. Wat het zo uniek maakt is dat heel veel inwoners hier hun schouders hebben ondergezet. Het leek alsof we weinig konden, met door op zoek te gaan naar elkaar, hebben we elkaar gevonden! Met recht een omroep door voor en van ons allemaal.

EditieGroeneHart.nl wenst iedereen een hele mooie kerst!

Wethouder Jan Leendert van der Heuvel

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp