‘Op zoek naar elkaar!’


Het is Kerstavond, een man, vrouw  gaan op weg. Het is koud, donker en ondanks alle ontberingen vinden ze toch een veilige plek. Uiteindelijk wordt het kind geboren en gewikkeld in doeken. De rest is geschiedenis. Toch is het verhaal nog even levend als ruim tweeduizend jaar geleden. Maar kerst is natuurlijk veel meer dan dit bijzondere verhaal. Het is het feest van hoop. licht en verbinding. Ook voor veel mensen die niet religieus zijn. Juist in deze bijzondere en bizarre tijd, waarin de hele wereld nog steeds in de ban is van een virus. We hebben meer dan ooit behoefte om bij elkaar te zijn.


We zijn met ons hele team aan tafel gegaan om een uniek project te realiseren. Terwijl de mogelijkheden in de afgelopen weken beperkter werden, zijn we op zoek gegaan naar elkaar. Naar de verbinding tussen en met inwoners en het is ons gelukt om een uniek programma met elkaar te maken. Met inwoners die de kerstgedachte het hele jaar met zich mee nemen. We hebben heel veel kerstverhalen, voorgelezen voor elkaar. We hebben het over geloof, mededogen en elkaar helpen.


Van het een kwam het ander. Terwijl we onze plannen uitrolden werden we benaderd door een lid van het koor Promising Voices. Zoals we ook in gesprek kwamen met Muziekvereniging OBK, het FPO Kerstensemble en het jongerenkoor St Willibrordus. We kregen beelden en muziek ter beschikking voor dit project, nu we niet de studio of het theater in konden gaan om opnames te maken.


Het is allemaal gelukt en met trots nodigen wij u uit om deze uitzending ‘Op zoek naar elkaar’ online te bekijken. Het staat voor alles waar wij als lokale omroep voor staan: ‘Voor, door en met elkaar’, want zonder de hulp van al die inwoners was het niet gelukt.

Namens het hele team van EditieGroeneHart.nl een hele mooi kerst!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp